Ücretsiz Üye Ol ve Kripto Para Kazan

Earn Free Bitcoin

Karanfil ve Karanfil Yağının Faydaları | Denemen Lazım


Karanfil ve karanfil yağı çok faydalı olmakla birlikte içerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde  birçok sağlık sorununa da iyi gelmektedir. Dünyanın birçok yerinde özellikle de Asya bölgesinde karanfil ve karanfil yağı şifa amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde de kolay bir şekilde bulunabilmektedir. İşte bu yazımızda karanfil ve karanfil yağının faydalarına detaylı bir şekilde değineceğiz.

Diş Ağrısını Azaltır
Hem karanfil hem de karanfil yağı diş ağrısı çekenler için bulunmaz bir nimettir. Diş ağrısı çekmek bildiğiniz üzere çok zorlu bir süreçtir, özellikle de gece başlayan ağrılar uykumuzu kaçırmakla kalmaz yanağımızın şişmesine de neden olabilir. Bu gibi durumlarda bir adet karanfili ağrıyan dişimizin üzerine koymak ağrımızı azaltır, bunun yanında pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp ağrıyan dişimizin üzerine koymak da ağrıyı büyük oranda azaltacaktır. Doktora gidemediğimiz zamanlarda karanfil ve karanfil yağı diş ağrısı için en etkili doğal ağrı kesicidirler.  

Ağız Kokusunu Giderir 
Ağız kokusu hem bizi hem de çevremizdekileri rahatsız etmektedir, özellikle soğan ve sarımsak gibi yiyecekler ağız kokusuna neden olmaktadır. Bu durumlarda bir adet karanfili ağzımıza alıp çiğnemeden 5 ile 10 dakika arasında ağzımızda tutmak ağız kokusunu büyük oranda giderecektir.


Boğaz ve Solunum Yolu Enfeksiyonlarına İyi Gelir
5-6 adet karanfili 200 ml suda kaynatıp bu su ile gargara yapmak boğaz ve solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Bunun yanında kaynatmış olduğumuz karanfilli suya birkaç damla karanfil yağı da damlatabilirsiniz. Özellikle kış mevsiminde artan enfeksiyon hastalıkları ile bu şekilde mücadele edebilirsiniz. 

Burun Tıkanıklığına İyi Gelir
Yukarıda anlattığımız gibi aynı şekilde 5-6 adet karanfili suda kaynatarak birkaç damla karanfil yağı dökebilirsiniz. Kaynayan suyun buharında burundan nefes almak burun tıkanıklığına iyi gelmektedir.

Romatizma ve Kas Ağrılarına İyi Gelir
Romatizması olanlar veya çeşitli bölgelerde kas ağrısı çekenler için karanfil yağı doğal bir şifa kaynağıdır. Romatizma ve kas ağrısı olan bölgeye bir miktar karanfil yağını masaj yaparak sürebilirsiniz. Doğal bir ağrı kesici olan karanfil yağı faydalı olacaktır. 

Yara, Kaşıntı, Mantar ve Deri Dökülmesine İyi Gelir
Yara, kaşıntı, mantar ve deri dökülmesi gibi hastalıklar için karanfil yağı kullanabilirsiniz. Sorunlu bölgeye bir miktar karanfil yağını elinizle veya pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Antiseptik yani bakteri ve mikropları yok etme özelliğine sahip olan karanfil yağı, cilt ve mantar hastalıklarına iyi gelmektedir. 

Yukarıda saydıklarımızın dışında birçok faydası olan karanfil ve karanfil yağı, içerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Sen de bu saydığımız sağlık sorunlarından dolayı rahatsızlık çekiyorsan karanfil ve karanfil yağını mutlaka "Denemen Lazım" diyorum :)

Sağlıkla ilgili diğer yazılarımızı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm hastalara Allah'tan şifa dileyerek yazımızı noktalıyorum. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın :) 

6 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkür ederim Mücahit Bey. Burun tıkanıklığı çok yaşıyorum fazlasıyla rahatsız ediyordu beni. Neler denedim ama fayda etmiyor.
    Kronikleşti galiba. Verdiğiniz tarifi deneyeceğim. İnşallah iyi gelir. Sevgiler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bazen ben de yaşıyorum burun tıkanıklığını ama çok uzun sürmüyor. İnşallah faydasını görürsünüz, sağlıklı günler diliyorum :)

      Sil
  2. Bir diş hekimi olarak karanfilin diş ağrısında yeterli olmadığını belirtmek zorunda hissettim.. Özellikle gece uyutmayan zonklama tarzında ağrılar başladıysa o gece uykusuz geçecek kaçarınız yok demek. Karanfil biraz daha erken aşamalarda rahatlatabiliyor. O yüzden geç kalmadan dişlere baktırmak ağrı çekmemenin en kolay yolu.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Ben de yazımda buna değindim, özellikle gece başlayan ağrılarda her zaman doktora gidebilmek mümkün olmuyor. En etkili çözüm doktora gitmektir ama gidilemediği taktirde karanfil alternatif bir yöntem olduğu için paylaştım. Teşekkür ederim faydalı yorumunuz için :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.