Ücretsiz Üye Ol ve Kripto Para Kazan

Earn Free Bitcoin

İngilizce Öğrenmek İstiyor Musunuz?


Soğuk bir kış gününde sıcacık bir merhaba ile tekrar sizinleyim :) Bu yazımda hepimizin kanayan yarası olan İngilizce öğrenimine değineceğim ve size çok güzel okuma parçaları önereceğim.

"Penguin Readers" İngilizce öğrenmek isteyen veya İngilizcesini geliştirmek isteyen herkese yönelik okuma parçaları oluşturan bir yayınevidir. Sıfırıncı seviyeden başlayarak 5. seviyeye kadar ilerleyen okuma parçaları çok güzel hazırlanmış ve kolay cümlelerle size gramer kurallarını gösterirken aynı zamanda farklı hikayelerde aynı kelimeleri tekrar kullanarak o kelimeyi hafızanıza kazımaya yardımcı oluyor. Bunlarla da kalmayıp zevkli okuma metinleriyle sizi hiç sıkmadan İngilizce öğretimi sunuyor. Size düşen kısım ise bu metinleri okurken yanınızda yeterli düzeyde bir İngilizce sözlük bulundurmak ve bilmediğiniz kelimeye bakarak hikayeleri Türkçe'ye çevirerek okumak. Başlangıç düzeyinde olanlar için Google çeviriyi de önerebilirim ama ilerleyen zamanda detaylı bir sözlüğe ihtiyacınız olacaktır.



Bu hikayelere başlamadan önce yüzeysel bir gramer kuralları görmenizi öneririm, size çok faydası olacaktır; çünkü metinleri okurken geçmiş zaman mı, şimdiki zaman mı yoksa gelecek zaman mı diye kafanız karışmadan anlayabilirsiniz. Gramer bilginiz varsa seviyenize göre parçalara bakarak okumaya başlayabilirsiniz.

Hikayeleri okurken bilmediğiniz kelimeleri not almak için bir defter ve kalem bulundurmanızı öneririm. Bilmediğiniz kelimeye sözlükte baktığınız zaman hemen deftere anlamıyla birlikte yazarsanız bu o kelimeyi öğrenmenizi sağlar ve o kelime tekrar karşınıza çıktığında kolayca bulma fırsatı tanır. Herkesin çalışma ve öğrenme tekniği farklıdır, bu benim nacizane önerimdi :)

Bendeki "Penguin Readers" Hikayelerinin Hepsi Bu Görselde Mevcut

Bendeki okuma parçalarını yukarıdaki görselde görebilirsiniz. 0'dan 5. seviyeye kadar okuma parçaları mevcut. Bazı internet siteleri bunları ve benzerlerini ücret karşılığı indirmeye izin verirken bazıları ise ücretsiz bir şekilde sunabiliyor. Sizin için buraya iki tane örnek bırakıyorum, başlangıç seviyesi için buraya, daha ileri seviye bir hikaye için ise buraya tıklayabilirsiniz. İlk linkteki hikaye 0. seviye, ikinci linkteki hikaye ise 3. seviyedir. Siz seviyenizi iki hikayeye de bakarak anlayabilirsiniz.

Penguin Readers aynı zamanda Tom Sawyer, Forrest Gump, Godfather, Titanik, Gladyatör gibi ünlü roman, film ve hikayeleri de yayınlayarak çok yönlü bir okuma imkanı sunuyor. Bunun yanında hikaye sonlarında hikaye ile ilgili sorular yer alıyor, bu sorulara da cevap vererek hem hikayeyi anlayıp anlamadığınızı kontrol edebilirsiniz hem de İngilizce cümleler kurarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Sen de İngilizce öğrenmek istiyorsan Penguin Reaers'i "Denemen Lazım" diyorum :)

Yeni yazım ile bendeki tüm Penguin Readers İngilizce hikayeleri sizinle paylaşıyorum, hikayelerin tümüne ulaşmak için buraya tıklayarak yeni yazımı okuyabilirsiniz.

Benim fikirlerim, önerilerim bunlardı. Sizin de fikriniz ve öneriniz varsa bu konuda benimle paylaşırsanız sevinirim. Yabancı dil konusunda faydalı olabileceğini düşündüğüm materyalleri sizinle paylaşmaya çalışacağım. Yazıyı beğendiyseniz paylaşırsanız sevinirim, sağlıcakla kalın :)


14 yorum:

  1. Yaa bak bu çok güzel bir tavsiye ingilizce seviyem bir verkek ikinci seviyeye geçmeden önce bir pekiştirme olur inşallah. Teşekürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, hikayeler çok güzel öneririm, özellikle Tom Sawyer şu an tam seviyenize göre, keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Gerçekten çok güzel bir tavsiyeydi ilk fırsatım da bu metinleri okumaya çalışacağım, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, inşallah faydalı olur bu hikayeler. İnternetten bakın tüm hikayelere bulamazsanız ben yardımcı olmaya çalışırım :)

      Sil
  3. Güzel bir proje yeni blogunuz hayırlı olsun. Deneme çn Lazım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, senin yeni blogların da hayırlı olsun :)

      Sil
  4. Güzel düşünce. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Valla senelerdir hayalim iyi akıcı yabancı bir bilmek hatta daha fazla dil bilmek😊 Çarşıda gezerken bana yaklaşıp do you speak english dediklerinde ne çok cevap vermek isterdim 😊 Paylaşımın çok faydalı olur inşallah.Deneyeceğim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, ben de faydalı olmasını umut ediyorum. İnşallah siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz :) Güzel düşünceleriniz için de teşekkür ederim :)

      Sil
  6. bende başlıycam hep ingilizce meraklısıyımdır hatta arıcılık üzerine yabancı bir site açmayı hedeflerim şimdiki sitem www.ariveyasam.com ziyaret ederseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istediğiniz düzeyde İngilizce öğrenebilirsiniz :) Tabi ki ziyaret ederim, teşekkürler :)

      Sil
  7. Merhaba Mücahit bey, yeni blogunuz hayırlı olsun. Yeni fark ettim. Paylaşım da oldukça faydalı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.