Ücretsiz Üye Ol ve Kripto Para Kazan

Earn Free Bitcoin

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz Ağrısı Neden Olur?


Herkese merhaba, Kovid-19 varyantlarının çeşitlendiği ve giderek artmakta olduğu bir ortamda boğaz ağrısı gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor. Sadece Kovid için değil basit bir grip/nezle veya boğazımızı soğuğa karşı koruyamayıp üşüttüğümüz durumda da boğaz ağrısı oluşmaktadır.

Boğazımız ağrıdığında öncelikli olarak yapmamız gerekenleri basitçe şu şekilde sıralayalım:

  1.  Aşırı sıcak veya aşırı soğuk içeceklerden uzak durmak. Bunlar yerine ılık içecekler tüketmek boğazımızı rahatlatacaktır.
  2. Sert ve çiğnenmesi zor yiyecekler yenmemelidir. Bu tür yiyecekleri yutarken boğazımız daha çok tahriş olabilir ve bu da boğaz ağrısını artırabilir.
  3. Boğazımı sarmak veya boğazımıza soğuk takviyeler uygulamak (buz tutmak, soğuk su tutmak vb.) şeylerden kaçınılmalıdır.

Bu üç maddeye uygun şekilde hareket ettikten sonra çok fazla endişelenmeden şimdi anlatacağım basit yöntemle boğaz ağrısını giderebiliriz. Şimdi bu yönteme bakalım:

Tuz / Sirke / Limon Karışımlı Su İle Gargara Yapmak


Tuz, sirke ve limon karışımlı su, boğazımızda varsa ağrı yapan bakteri/virüs gibi oluşumları yok edebilecek özellikte oldukları için bu tür durumlarda uygun ve düzenli kullanımlarda boğaz ağrısını hafifletici etkiye sahiptirler. 

Peki bu karışımı nasıl yapmalıyız?

100 ml ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

100 ml boyutunda ( 1 çay bardağı) bir kaba ilk olarak 1 çay kaşığı tuz atılır. Ardından 1 tatlı kaşığı limon suyu ve yine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenir. Ardından 100 ml boyutundaki kabımız yeterli düzeyde dolana kadar ılık su eklenir. 

Karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra çay kaşığı yardımıyla iyice karıştırın. Karışımlı suyu ağzınıza alarak 10 saniye boyunca gargara yapın, su bitinceye kadar 10 saniyelik gargaraları devam ettirin. 

Bu yöntemi günde en az iki kez yaparsanız boğaz ağrınız önemli ölçüde azalacaktır. Özellikle gece uyutmayan boğaz ağrılarınız bu yöntemle hafifleyecektir.

Unutmayın! Uzun süreli geçmeyen boğaz ağrılarında mutlaka bir hekime görünmelisiniz. 

Sağlıklı günler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.