Ücretsiz Üye Ol ve Kripto Para Kazan

Earn Free Bitcoin

İçerik Hırsızlığını Önlemek İçin DMCA Protection | Denemen Lazım

Denemen Lazım
Belki şimdiye kadar hiç başınıza gelmedi, belki de hiç gelmeyeceğini düşünüyorsunuz ama ya yanılıyorsanız? 

İçerik hırsızlığı, internet ortamında ve sosyal medyalarda sıkça karşımıza çıkan bir durumdur. Yakın bir zamanda bizim de başımıza geldi. "Mavi ve Edebiyat" adlı bloğumuzda tüm yazılar istisnasız bir şekilde hepsi çalınmıştı. Resminden tutun da noktasına virgülüne kadar yazılarımızın hepsini olduğu gibi alıp kendi yazısıymış gibi sitesinde yayınlamıştı utanmaz insanlar. 

Ne emekle ne özenle yazdığımız yazıları bir çırpıda çalan bu insanlarla iletişime geçtim ve tüm yazıları silmezlerse suç duyurusunda bulunacağımı ilettim. Tüm yazılarımı bu şekilde sildirdikten sonra çokça araştırdım ve ücretsiz hizmet veren DMCA Proctection adlı bir sistem buldum. 



DMCA Protection Nedir? Ne İşe Yarar?

Üye olmak ve sitenizi kaydetmek tamamen ücretsizdir, yalnız geliştirmeler ve daha fazla özelliğe sahip olabilmek için ödeme yapmanız gerekmektedir. Ben hiç ödeme yapmadım ama şu anda yazılarımın hepsi DMCA Protection adlı sistemde güvenli bir şekilde kayıt altına alınmış durumda.

Bu sisteme üye oluyorsunuz ve sitenizi veya bloğunuzu kaydediyorsunuz. Onlar da size kayıt ettiğiniz sitenize yükleyebileceğiniz bir banner kod veriyorlar, siz de oradan beğendiğiniz bir banner kodu alarak sitenizde herhangi bir yere yüklüyorsunuz. Yüklediğiniz kod sayesinde yazılarınız DMCA Proctection sisteminde kayıt altına alınıyor ve yazılarınızın çalınması gibi durumlarda hem elinizde kanıt oluyor hem de yazılarınızı çalan siteyi kapatma imkanı elde ediyorsunuz. 

DMCA Protection kullanımı gayet kolaydır. Orijinal dili İngilizce olmasına rağmen Google'dan giriş yaptığınızda Google, otomatik olarak onu Türkçeye çevirecektir. Giriş yaptıktan hemen sonra üst menüde bulunan  "Web Sitesi Koruması"na tıklayacaksınız. Size pro koruma veya ücretsiz koruma olmak üzere iki seçenek sunacak, siz de istediğiniz seçeneği seçerek sisteme kayıt olacaksınız. 

Siz de yazılarınızın veya paylaşımlarınızın güvenli bir şekilde kayıt altına alınmasını istiyorsanız DMCA Protection sistemini Denemen Lazım diyorum. 




Bildiğim kadarıyla size bu sistemi tanıtmak istedim, herhangi bir şekilde kayıt esnasında veya sonrasında bir sorun yaşarsanız, sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa yorum kısmında çekinmeden sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Yazılarımın Çalınmasını Önlemek İçin Ne Yapabilirim?

Yazıların kopyala-yapıştır usulü çalınmasını önlemek için sitenize kopyalamayı engelleyen kodu yükleyebilirsiniz. Bu kod sayesinde sitenize gelen ziyaretçiler, farelerini seçim yapmak için kullanamayacaklar ve bu şekilde hiçbir yazınızı kopyala-yapıştır usulü çalamayacaklardır. Bu kodu devre dışı bırakabilecek kodlar illaki vardır ama bizim amacımız yazılarımızı koruyabildiğimiz kadar korumaktır. Bu kodu internette rahatça bulabilirsiniz ama bulamazsanız ben isteyen kişiye mail yoluyla da yollayabilirim.

Bunlarla hiç uğraşmadan yazılarımızı gönül rahatlığıyla paylaşmayı isterdik ama maalesef kötü niyetli insanlara emeklerimizi çaldırmamak için mecburen bu tür yollara başvuruyoruz. 

Benim tanıttığım bu yöntemler dışında sizin önerebileceğiniz bu tür yöntemler varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Yazıyı daha çok kişini görmesi ve bilgilenmesi için paylaşabilirsiniz, sağlıcakla kalın :)

2 yorum:

  1. Benim de başıma geldi böyle bir olay. Sizinki gibi noktasın, virgülüne kadar kopyalanmıştı yazılarım. Şikayet ettik kaldırıldı. Bu sisteme bakacağım. Tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki böyle durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz, inşallah böylesi kötü bir durumu bir daha yaşamayız. Bakmanız iyi olur, rica ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.